DESPRE DIVORT

 

Exista viata dupa divort? Divortul este unul dintre cele mai stresante evenimente care pot sa apara in viata unei persoane. Este un proces de reacomodare si reorganizare a vietii pentru ambii parteneri, indiferent cine a initiat divortul.

Pana la reorganizare insa, persoana care trece printr-un divort nu isi pierde doar partenerul / partenera, ci si felul de a trai pe care il avea impreuna cu acesta, precum si imaginea vietii asa cum si-o imaginau pentru viitor, indiferent de calitatea acesteia.divortul

Pierderile aduc cu sine trairea unui proces de doliu care implica tristete, dar nu se rezuma la aceasta. Trairile noastre in contextul unei pierderi incep in general cu o stare de negare ("Nu se poate sa se intample asta! Nu este adevarat." sau "O sa ies si nu o sa ma mai gandesc"), urmata de o perioada de furie (legata de aspecte concrete ale pierderii sau ca stare generalizata). Dupa ce ne descarcam energia data de furie aceasta lasa loc tristetii. Desi este neplacuta, este foarte important, sanatos si normal ca orice persoana care pierde pe cineva sa traiasca si aceasta parte in felul sau propriu (plans, oftat, vorbit cu prietenii sau alte moduri de exprimare). Tristetea are un rol productiv si este foarte diferita de depresie. Tristetea ne ajuta sa lasam pierderea in trecut. Desi poate parea coplesitoare uneori, tristetea, oricat de mare, nu ne face rau. Depresia apare in neacceptarea pierderii si reprezinta un blocaj.

Unele persoane raman blocate in momentele care i-au afectat cel mai mult: traiesc de ca si cum ar fi parasiti in fiecare zi/ de ca si cum li s-ar reprosa anumite lucruri in fiecare zi/ de ca si cum inca ar fi in proces de divort. Unii psihologi recomanda ca, pentru a ne debloca din momentele de stres maxim, sa subliniem in mintea noastra cat mai concret timpul care a trecut de atunci: "Am supravietuit evenimentului si stiu asta pentru ca... Intre timp fiicele mele au mai crescut cu un an/ De atunci am un alt loc de munca/ Intre timp am o amica noua, pe X".

Este foarte important ca, in oricare dintre etapele de mai sus am fi, sa pastram legatura cu lumea, cu jobul, cu prietenii. Este posibil ca uneori sa nu avem chef de nimeni si acest lucru este ok si normal. Totusi, pe termen lung, este important sa pastram legatura cu oamenii, chiar daca nu am avea energie decat pentru 1 sau 2 dintre cei mai buni prieteni.

Poate fi util cateodata sa le spunem prietenilor ce avem nevoie de la ei: "Vreau doar sa ma asculti", "Vreau sa-mi spui ca sunt ok", "Vreau doar sa stai cu mine fara sa vorbim despre ceva anume" sau alte variante.

Atunci cand suntem sinceri cu noi insine si ne traim sentimentele autentice, fie ele de furie, tristete, frica, avem toate sansele (si resursele) sa trecem intr-un mod sanatos prin pierderi mari, precum un divort.

In ceea ce priveste copiii, exista posibilitatea ca acestora sa le fie mai bine dupa divort. Acest lucru depinde foarte mult de felul cum decurge despartirea parintilor. Este util sa le vorbiti copiilor, pentru a nu presupune ei ceea ce nu li se spune. Este extrem de important ca parintii sa le transmita copiilor si direct, si indirect mesajul ca parintii se despart pentru motive care tin de relatia dintre ei, nu de copii. Este important, atunci cand se poate, sa se desparta doar mama si tata, nu si parintii de copii. Chiar si aceasta despartire intre parinti ar fi util si sanatos sa fie facuta fara acuze sau defaimari la adresa celuilalt parinte in fata copiilor. Aceste atitudini nu le sunt utile copiilor, ei merita sa aiba in continuare doi parinti, indiferent cum ar fi ei.

Intr-un divort constructiv pentru copii  mama si tata vor trai separat pentru ca le va fi mai bine asa. Ideal ar fi ca amandoi sa ajunga sa fie fericiti in felul lor la un moment dat dupa despartire. In acest caz, copii ar invata ca exista posibilitatea sa fie din nou fericiti dupa un astfel de eveniment, ca oamenii sunt in general de incredere, ca exista si cupluri fericite. Atentie, ii putem invata pe copii despre aceste lucruri la nivel verbal, insa acest nivel declarativ va fi sustinut sau contrazis de abordarea practica a adultilor importanti din viata lor. Chiar daca unul dintre parinti nu se recasatoreste, este importanta atitudinea lui vis-a-vis de cupluri, de dragoste, de incredere in barbati/femei.

 

 

Google

 

In acest site gasiti informatii despre:
contact, preturi consultatie, locatie cabinet psihologic, psihoterapie, atacul de panica, psihoterapi copii, psihoterapie adulti, psihoterapie de grup, psihoterapie familie, psihoterapie cuplu, tarife sedinta psihoterapie, consiliere psihologica, program cabinet psihologic, psihodrama, alimentatia in cazul depresiei, despre mine, sensul vietii, parteneri

www.wellness-magazin.ro http://www.desprepsihoterapie.ro www.cabinetpsihologic.eu www.cabinetul-de-psihologie.ro www.cabinetul-de-psihoterapie.ro www.prosalv.ro www.boala-parkinson.ro atacul de panica homeopatie medicina naturista promotii reteaua medicala  www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro asociatia antiparkinson Sisteme supraveghere, papioane, Buton camasa, Cadouri barbati, Sisteme supraveghere   Cabinete de psihologie

Magazin de haine pentru copii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Director Web Psihologie  Retete si metode de pregatire preparate culinare Site-uri de Sanatate policarbonat celular Director Romanesc Jocuri Barbie Portal Info ZFX - Director Web Director Web BaRLadUL.Ro ZuBOO - Director WebIdei de afaceri Anunturi RoMedia Amenajari interioare NONI Service Auto Bucuresti GSMRo - Informatii telefoane mobile Psihoterapie, Sisteme supraveghere, http://papioane.ro Buton camasa, Cadouri barbati, Sisteme supraveghere,

Servicii promovare site gratuite  Anunturi gratuite - Roportal ClickLink.ro PROSALV-Protectia respiratiei Director web luxdesign28.ro inscriere gratuita site-uri ! SEO Romania Cel mai cuprinzator director romanesc Medicina Director-Romanesc.ro: Filme, Poze, Bancuri, Muzica, Liga 1, Horoscop, Jocuri, Sms-uri, Id-uri Addsite:: Sanatate/Medicina - Resurse Psihologie Web-List, Indexul site-urilor romanesti TOP-RO - Top siteuri din Romania director web, catalog firme, anunturi, stiri Psihologie Catalog Firme,Director Web, Produse, Servicii si Anunturi Megapedia Director IzzyWeb Director Director Web SEO Director Web Director Web de Top webDiRECTOR.us Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  ! WooW.ro - director web, anunturi, bancuri, horoscop, jocuri Cel mai cuprinzator director romanesc

Cazare Mamaia
Cazare Busteni
 

Design downloaded from free website templates.