Intrebari si raspunsuri despre psihoterapie

Psihoterapia este un proces de terapie prin vorbire, în care psihoterapeutul utilizează cunoştinţele sale de psihologie şi dinamică interpersonală pentru a ajuta oamenii să rezolve diferite aspecte care îi tulbură în viaţa lor interioară sau în relaţiile cu ceilalţi. Psihoterapia utilizează analiza, interpretarea şi sugestia astfel încât clientul să dobândească o mai mare eficienţă personală.

Pentru cine este psihoterapia?

Psihoterapia se adresează celor care vor sa schimbe ceva la modul in care isi trăiesc viata. Acel ceva se poate referi la comportamente, sentimente sau gânduri. Uneori oamenii stiu foarte clar ce vor sa schimbe, alteori este nevoie sa exploreze împreuna cu terapeutul pentru a afla care este rezultatul dorit.

Cat durează psihoterapia?

Raspunsul la aceasta întrebare poate varia in funcţie de mai multi factori:

  • depinde de profunzimea rezultatului dorit. Obiectivele propuse pentru psihoterapie pot varia de la eliminarea unor simptome de suprafata pana la efectuarea unor schimbari de profunzime.
  • depinde de ritmul fiecaruia: unele persoane sunt gata sa faca o schimbare si au nevoie doar de suport pentru asta in timp ce altele ar vrea si n-ar vrea, sunt ezitante, fac un pas in directia dorita dupa care simt nevoia sa se obişnuiască, sa mai stagneze, poate chiar sa mai testeze pana la urmatorul pas. Ambele variante sunt ok, ritmul clientului este foarte important si face parte din procesul de psihoterapie.
  • depinde de disponibilitatea fiecăruia de a se implica in procesul de psihoterapie precum si de aşteptările sale legate de psihoterapie.

Ce se întâmpla la prima şedinţa de psihoterapie?

Prima sedinta va fi o sedinta libera de o orientare anume, care va va permite sa vedeti daca puteti lucra cu acel terapeut. In aceasta sedinta veti explora impreuna cu terapeutul problemele si nevoile dumneavoastra, va vor fi adresate o serie de intrebari care ii sunt de ajutor terapeutului si veti primi raspunsuri la intrebarile dvs legate de procesul terapeutic. Uneori pacientii nu sunt siguri ce fel de terapie doresc sau daca vor consiliere sau psihoterapie, lucruri ce vor fi de asemenea discutate in primul sau primele interviuri.In prima şedinţa sunt discutate in special doua aspecte: ce l-a adus pe client in cabinetul psihologic si (daca cei doi decid ca vor sa lucreze împreuna) contractele.

- Referitor la motivul pentru care cineva a venit la terapie, acum psihoterapeutul afla detaliile relevante legate de “povestea’’ clientului, proces care va mai continua probabil si in şedinţele urmatoare;

- Legat de contractare, desi suna mai rece, este in fapt un mod ca cei doi sa ajunga pe aceeaşi lungime de unda. Se stabilesc de comun acord aspecte ca:

  • detalii legate de procesul terapeutic - scopul terapiei, daca se poate de acum; limite de lucru - de exemplu zone pe care persoana nu este pregătita sa le exploreze; confidenţialitate;
  • detalii administrative - costul, durata şedinţelor, frecventa acestora, disponibilitatea de contact in afara şedinţelor si altele.

Si mai departe? Ce se întâmpla in timpul terapiei?

Dupa primele şedinţe terapeutul si clientul ajung sa aiba o relaţie bazata pe încredere, acesta fiind contextul in care procesul de schimbare si de crestere poate sa înceapă. Terapeutul cunoaşte acum majoritatea detaliilor relevante despre client si obiectivul terapiei si este pregătit sa stabilească un plan terapeutic. Terapeutul este pregătit pentru a ghida acest proces intr-un mod personalizat, tinand cont de unicitatea fiecărui client in parte.

Cand se încheie terapia?

Obiectivul terapeutic este de obicei unul observabil, asa ca o persoana aflata in terapie poate realiza singura cand a ajuns la final. In acel moment ea poate incheia terapia sau isi poate propune un nou obiectiv. Unii pacienti gasesc ca un numar de cateva sedinte este suficient, ca dobandirea unor noi perspective asupra problemelor lor este de ajuns. Dar, majoritatea pacientilor cred ca este mai eficient sa urmeze o terapie pentru un termen mai lung (cel putin cateva luni, depinde de tipul de terapie).

Care este diferenţa dintre consiliere şi psihoterapie?

Actualmente se spune că nu există o diferenţă foarte clară, dar consilierea facilitează mai mult procesul prin care persoana se aude pe ea însăşi. Prin grijă, ascultare, intervenţie, consilierul ajută clinetul să îşi înţeleagă mai bine situaţia. Consilierul rezolvă mai mult o problemă singulară, pe când psihoterapeutul, de regulă, se confruntă cu o serie de probleme.

Consilierea este desori utilizată în anumite faze ale unui proces terapeutic. Pentru explicarea modificarea comportamentelor nedorite cât şi pentru schimbarea gândirii negative este necesară o mai bună cunoaştere a trecutului. Dar în afară de trecut, psihoterapia are mult de-a face cu extinderea posibilităţilor, găsirea de soluţii “aici şi acum” şi realizarea oricăror intervenţii sunt necesare pentru a ajuta clientul să aibă o viaţă mai plină de satisfacţii.

Pentru cine este consilierea şi psihoterapia?

Oricine poate avea un beneficiu din consiliere sau psihoterapie, pentru că nimeni nu trece prin viaţă fără ca la un moment dat sa nu aibă unele dificultăţi emoţionale sau psihologice. Dacă există ceva ce de regulă interferează cu satisfacţia în viaţa personală, socială, profesională, sau dacă simţiţi că aveţi unele dificultăţi psihice, atunci consilierea sau psihoterapia vă vor fi de folos. Este de asemenea indicat să consultaţi un consilier sau un psihoterapeut pentru simplul fapt că vă doriţi ca viaţa dvs să fie altfel şi nu ştiţi cum şi ce să schimbaţi.

Majoritatea persoanelor doresc să găsească rezolvări ale unor tipare de relaţionare dificilă cu ceilalţi. Alţii au probleme legate de anxietate, obsesii, slabă stimă de sine, tulburări alimentare, depresie, probleme legate de viaţa sentimentală, etc.

 

In acest site gasiti informatii despre:
contact, preturi consultatie, locatie cabinet psihologic, psihoterapie, atacul de panica, psihoterapi copii, psihoterapie adulti, psihoterapie de grup, psihoterapie familie, psihoterapie cuplu, tarife sedinta psihoterapie, consiliere psihologica, program cabinet psihologic, psihodrama, alimentatia in cazul depresiei, despre mine, sensul vietii, parteneri

www.wellness-magazin.ro http://www.desprepsihoterapie.ro www.cabinetpsihologic.eu www.cabinetul-de-psihologie.ro www.cabinetul-de-psihoterapie.ro www.prosalv.ro www.boala-parkinson.ro atacul de panica homeopatie medicina naturista promotii reteaua medicala  www.bebenou.ro  www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro www.psihoterapieat.ro asociatia antiparkinson Sisteme supraveghere, papioane, Buton camasa, Cadouri barbati, Sisteme supraveghere   Cabinete de psihologie

Magazin de haine pentru copii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Director Web Psihologie  Retete si metode de pregatire preparate culinare Site-uri de Sanatate policarbonat celular Director Romanesc Jocuri Barbie Portal Info ZFX - Director Web Director Web BaRLadUL.Ro ZuBOO - Director WebIdei de afaceri Anunturi RoMedia Amenajari interioare NONI Service Auto Bucuresti GSMRo - Informatii telefoane mobile Psihoterapie

Servicii promovare site gratuite  Anunturi gratuite - Roportal ClickLink.ro PROSALV-Protectia respiratiei Director web luxdesign28.ro inscriere gratuita site-uri ! SEO Romania Cel mai cuprinzator director romanesc Medicina Director-Romanesc.ro: Filme, Poze, Bancuri, Muzica, Liga 1, Horoscop, Jocuri, Sms-uri, Id-uri Addsite:: Sanatate/Medicina - Resurse Psihologie Web-List, Indexul site-urilor romanesti TOP-RO - Top siteuri din Romania director web, catalog firme, anunturi, stiri Psihologie Catalog Firme,Director Web, Produse, Servicii si Anunturi Megapedia Director IzzyWeb Director Director Web SEO Director Web Director Web de Top webDiRECTOR.us Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  ! WooW.ro - director web, anunturi, bancuri, horoscop, jocuri Cel mai cuprinzator director romanesc

Cazare Mamaia
Cazare Busteni
 

Design downloaded from free website templates.