Psihoterapia familiei

 

Terapia de familie este o forma de psihoterapie care aduce impreuna membri unei familii pentru a rezolva problemele pe care ei le au in comun. Este o terapie bazata pe credinta ca familiile sunt cea mai puternica resursa a indivizilor in incercarea de a face fata cu succes celor mai multe dificultati de ordin psihologic, medical, social.

Permitandu-le familiilor sa-si intareasca resursele pe care deja le au si ajutandu-i pe membrii unei familii sa colaboreze pentru a gasi solutii, terapia de familie s-a dovedit a aduce un foarte mare beneficiu persoanelor aflate in momente de stres major.

Terapia de familie: vindecand conflictele de familie

Familiile pot fi date peste cap de boala, divort sau alte probleme ce creeaza conflicte si stres. Terapia de familie poate ajuta familiile sa-si identifice si sa-si rezolve problemele.

Psihoterapie famileFamilia dumneavoastra poate fi cea mai importanta sursa pe care o aveti de confort si dragoste, dar poate fi si cea mai importanta sursa de durere si suferinta. O criza de sanatate, probleme legate de serviciu sau probleme legate de copii pot ameninta sa va desparta familia, sa o dezbine. Terapia de familie va poate ajuta sa treceti peste aceste momente, sa le intelegi si sa gasiti solutii pentru problemele aparute, poate repara relatii incordate care exista intre membrii familiei si poate imbunatati modul in care functioneaza familia dumneavoastra ca un tot unitar.

Chiar daca este vorba despre dumneavoastra, despre partener, despre copil, terapia de familie va poate aduce un suport cu ajutorul caruia sa aveti relatii armoniioase.

Ce este terapia de familie?

Terapia de familie este o psihoterapie care intervine pentru a ajuta familiile sau indivizii care compun o familie sa inteleaga si sa imbunatateasca modul in care interactioneaza intre ei si cel in care isi rezolva conflictele.

Terapia de familie promoveaza relatiile interpersonale si le optimizeaza, dezvolta capacitatea familiilor de a invata sa faca fata problemelor, contribuie la cresterea flexibilitatii rolurilor in familie.

Terapia de familie intareste comunicarea dintre membrii unei familii, ii sustine pentru a deveni sensibili la nevoile si sentimentele lor si a si le putea impartasi in cadrul familiei.

Cine poate beneficia de terapie de familie?

In general oricine isi doreste sa “repare” anumite relatii care nu mai functioneaza bine. Terapia de familie poate fi eficienta in situatii ca:

 • probleme in casnicie;
 • divort;
 • tulburari alimentare (anorexie nervoasa, bulimie);
 • abuz de substante;
 • depresie sau tulburari bipolare;
 • probleme cronice de sanatate (astm, cancer, etc.);
 • pierderea unei persoane apropiate;
 • traume legate de un eveniment;
 • stress profesional;
 • imbunatatirea “abilitatilor” de a fi parinte;
 • abuz emotional sau fizic;
 • probleme financiare si altele

 

 

In acest site gasiti informatii despre:
contact, preturi consultatie, locatie cabinet psihologic, psihoterapie, atacul de panica, psihoterapi copii, psihoterapie adulti, psihoterapie de grup, psihoterapie familie, psihoterapie cuplu, tarife sedinta psihoterapie, consiliere psihologica, program cabinet psihologic, psihodrama, alimentatia in cazul depresiei, despre mine, sensul vietii, parteneri